30. maj 2011

GUSARKA ELA MIA

"MI SMO STRAŠNI GUSARJI,
STRAH, TREPET MORJA,
MI SMO STRAŠNI GUSARJI,
VES SVET NAS POZNA."

Že od konca februarja me je čakal odtis gusarke Tilde, da ga primem v roke. Moja bejba je namreč začetek marca praznovala 4. rojstni dan. Ker je želela gusarsko zabavo (o tem sem že pisala), sem bila 100 %, da ji bom naredila gusarsko voščilnico. A ker mi je zmanjkalo časa (kot vedno), je kovačeva kobila ostala bosa. Včeraj popoldan je moja miška zaspala, zato sem si vzela čas in ji naredila sliko. Pravo gusarko sliko. Fotografije so ponovno malo slabše, ker nisem imela svojega fotoaparata.

Tildko sem barvala z Cretacolor akvarelnimi barvicami, Giotto flomastri in Papermania flomastri. Pikice sem narisala s pearl pisali (kupila sem jih-ne boste verjele- v Eurospinu).

Potem sem se pa začela igrati... Najprej sem iz črnega šeleshamerja naredila "okvir" (18,5*18,5cm), ga prebarvala s sand akrilno barvo. Za podlago sliko sem uporabila trši in debelejši šeleshamer (14,5*14,5 cm) na katerega sem prilepila doma pobarvan risalni list (z bolj razrdečenimi barvami prebarvaš risalni list, nato posuješ z grobo soljo, da se vpije odvečna barva-nastanejo zanimivi obrisi). Nanj sem prilepila papir izrezan s štanco MS Doily lance, osenčen s štampiljkami. Trudila sem se odtisnit štampijko s krogci, a se je brisala, zato sem jih kar narisala. Na koncu sem uporabila še šeleshamer barve peska, ki sem ga kar odtrgala (se je lepo v plasteh odtrgal) in zasenčila. 


Nato sem odtisnila štampijko školjke (z belo in javo barvo) in rakca. Za pesek sem odtisnila pikice s štampiljke pismo. Školjko sem odštempljala na bel šeleshamer, jih pobarvala z bež in sivim flomastrom ter belim pearl pisalom. nato sem jih izrezala in z embosing iglo podrgnila po drugi strani, da so se ukrivile. Na enak način sem naredila rakca (rakovico)


To isto štampiljko pisma sem uporabila za podlago pri izdelavi zemljevida Prav tako sem jo odtisnila na bel šeleshamer,  zasenčila in s črnim flomastrom narisala pot po okvirju in na zeljevid. 

Napis sem odtisnila s črkami dvakrat-rdeča in modra barva. Ga ukrivila in prilepila. 
  
Ker Tilda išče zaklad, sem malo biserčkov (tekoče perle Bisque) posula k njenim nogam.   

Kombinirala sem več štampiljk, tako da je ta slika primerna za Vladkin izziv (kjer lovim zadnje minute) in za Craft-alnico.
Ko je naša gusarka odprla zaspane očke in zagledala sliko, se ji je nasmeh razlezel čez obraz. Danes bo dobila svoje mesto na steni.

9 komentarjev:

 1. Všeč mi je, da si jo spravila v okvir in taka bo še dolgo razveseljevala tvojo deklico ... bravo mami :)). Vsi dodatki so lepo zamišljeni in izpeljani.

  Morda bi za konec dodala moje mnenje, ki nikakor ne zmanjuše lepote izdelka.
  Pri vsem trudi, ki si ga vložila, bi morda Tildko malo bolj v živo obrezala. Lp

  OdgovoriIzbriši
 2. O kako zanimiva ideja.. še posebno mi je ušeč zemljevid skritega zaklada, ki ga s celo sliko povezuje ravno pot po okvirju slike=) zelo domiselno...

  OdgovoriIzbriši
 3. Veliko dela vloženega... krasna je. :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Super si se tole spomnila in nastala je krasna slika, polna lepih detajlov. Všeč mi je, kako je školjka lepo ukrivljena, kot prava, tole si moram zapomniti. Super da si ujela še zadnje trenutke izziva in dodala še svojo idejo.

  OdgovoriIzbriši
 5. Super izgleda, rada bi jo videla "v živo".

  OdgovoriIzbriši
 6. super izgleda, rada bi jo videla "v živo".

  OdgovoriIzbriši
 7. Zelo lepo si popravila prvotno pomanjkanje časa. Slikica je še bolše darilce kakor voščilnica.
  Čestitke slavljenki.

  OdgovoriIzbriši
 8. Verjamem da je bila Ela Mia izredno navdušena nad to čudovito čestitko! ♡ Čudovito gusarko si izdelala in prav lepo jo je gledati. ;)
  Hvala, ker si sodelovala na 30. izzivu CRAFT-alnice ! :)

  Lepo se imej,
  ✿ Manuela ✿

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vaših komentarjev.