24. junij 2011

NOVOMAŠNIK

Pred dobrim mesecem me je gospa V. prosila, če bi ji lahko naredila čestitko . Itak, ni problema. Za kokšno priložnost pa? Za novomašnika... Jaja, ni problema.-------> UUUUUUUUUUUps, je problem. Kako naj naredim čestitko za novomašnika, če je meni katoliška vera tako neznana? Nisem krščena, k maši sploh ne hodim, simbolov ne poznam. Takoj sem poklicala teto Anko za pomoč, ona naprej Mirjam. Ko sem dobila teoretično znanje, sem začela iskati ideje. Na čestitko naj bi bil križ, trta, kelih, hostja in klasje. Idej je bilo veliko in nobene. Nato pa sem si PRVIČ skicirala čestitko. In se lotila dela.
Z rezultatom sem bila zelo zelo zadovoljna, naročnica pa tudi. Vključila sem vse elemente.

Črno-belo risbo keliha sem dobila na netu in jo natisnila v sivi barvi. Pobarvala sem jo s flomastri, senčila z blazinicami in dodala videz starega s patino. Vse sem še embosirala. Hostja je izštancana.
  Klasje sem dobila v eni škatli, v kateri imam suho cvetje.

Križ je izrezan iz pavs papirja in potiskan s štampiljko ter blazinicami Versa Magic. Prišit je z zelo belim in svetlečim sukancem.

Trta mi je zelo  všeč. Malo sem si pomagala s trto Tanje E., čeprav je izvedba čisto drugačna. Za deblo sem uporabila kar gostejši cikcak šiv. Listke sem naštancala, jih embosirala in osenčila.

Ta čestitka mi je bila res izziv. Ampak sem zmogla in se še nekaj novega naučila.
Tudi to bom prijavila na izziv na Craft-alnici.

Dobitnica bonbončka pa je objavljena TUKAJ.

11 komentarjev:

 1. Čeprav sem krščena imam skoraj vse zakramente in za povrhu vsega sem še hodila na katoliško srednjo šolo ne bi niti slučajno vedela kako narediti voščilnico za novomašnika (toliko o moji veri...) Vse čestitke... super si jo zadela in bi bilo težko da naročnici nebi bila všeč=)Bravo...

  OdgovoriIzbriši
 2. Kot zaposlena v tem "fohu", ti lahko napišem, da si zadela v nulo :) Čudovita je in upravičeno si lahko zadovoljna s svojim delom!

  OdgovoriIzbriši
 3. Hudo dobra je tale čestitka ... res zadeta v nulo kot je rekla Helena ... najbolj pa sem navdušena nad steblom trte ... zdi se mi izvrstna ideja ... res je posebna in unikatna ...

  OdgovoriIzbriši
 4. Fantastična čestitka! Tudi meni je trta od vseh simbolov na čestitki najbolj všeč.

  OdgovoriIzbriši
 5. Tole je pa resnično čudovito izdelana voščilnica, tvoj trud je na koncu poplačan saj si resnično zadfela bistvo.
  Hvala ti, da si se s tako lepim izdelkom udeležila tudi Craft-alnice.

  OdgovoriIzbriši
 6. Super je.
  Zelo lepo si obdelala kelih in trto. Lp

  OdgovoriIzbriši
 7. Zelo si se potrudila za tole in krasno ti je uspelo. Zelo dovršeno narejeno in za piko na i ta krasna trta. Skice zelo pomagajo, meni je res veliko lažje kadar si najprej narišem, če ne sem čisto zbegana :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Uf kako je lepa in čisto vse je narejeno doma!!!
  Zelo pohvalno, saj izgleda čisto vse originalno :-))

  OdgovoriIzbriši
 9. Krasna veja, ki mi je takoj padla v oči. Tole je zahtevalo veliko truda. Bravo.
  Lep p.

  OdgovoriIzbriši
 10. ooooooooo N-O-R-O lepa je in res zadela si "u nulo" z vsemi simboli. Kapo dol!

  OdgovoriIzbriši
 11. Lepo čestitko si naredila, čeprav ti je bilo težko začeti :)) A ni fino, da imaš tete, prijatelje, katere lahko povprašaš :)

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vaših komentarjev.