6. september 2011

GREGOR in MAJA...

...sta se poročila, tako, da lahko sedaj objavim še njuna vabila, imena za sedežni red in zahvale.

Kar nekaj časa je trajalo, da smo dobili vabilo, ki je bilo vsem trem všeč, in da je bilo dokaj preprosto za izdelavo. Bilo jih je potrebno nardeiti 30. Še dobro, da ne več, ker sem se zelo vštela v tistem = preprosto za izdelavo)
Sicer je bilo nekaj rezanja, saj sem morala:
  • izrezati rumen šeleshamer na mere 13,5cm*11cm, ga z MS doily lace izrezat (HVALA ADA, za izposojo)
  • izrezat na mero dva lista pavs papirja s tekstom (notranji in zunanji)
  • izrezati trakec na mero, da je prišel lepo okrog in okrog.


  Nato je prišlo na vrsto šivanje, saj sem notranji list prišila s cik cak šivom (seveda na mašino). zatem sem na zadnji del osnove najprej prilepila rumen del in tako skrila šive, na prvo stran pa sem najprej prilepila pavs in nato čez še rumen šeleshamer. Še trakec in  tri sončnice. Joj so mi te sončnice požrle živcev. Po tri sem morala skupaj zaviti v šopek, a so mi cvetki padali z žičke. Še dobro, da sem jih lahko kasneje porabila.  Maja in Gregor sta bila zelo zadovoljna.Nato sem se lotila sedežnega reda. Imela sem seznam 59 povabljencev in še ženina ter neveste. Torej skupaj 61 kartončkov z imeni. Tokrat sem se odločila za enak princip, le da sem izpustila štancanje z MS Doily lace, ker se mi je zdelo prezamudno. Uporabila sem tanjši zlat rtakec in samo eno sončnico ( tiste, ki so mi popadale z žičke). Sem morala pa vsako obrezati, da sem jo stanjšala, ker je bila predebela.

.
Zahvale so bile enostavnejše od vabil. Samo prepognjen rumen šeleshamer, izštancan, prilepljen pavs, zlat trakec in tri sončnice. Prav tako jih je bilo potrebno narediti 30. 

Nekje imam še eno sliko, kako izgledajo imena in zahvale skupaj...tista pa drugič.

Lep dan še naprej.

3 komentarji:

  1. Popolnoma te razumem, da so ti sončnice požrle nekaj živcev, saj sem se zdaj dva dni ukvarjala s poročnim šopkom in ugotovila,da so te male lepotičke prav izmuzljive. Meni so bila vabila že všeč, ko sem jih videl še v "obdelavi" in so mi celo všeč, čeprav rumena ni moj barva.A tale kombinacija je prav super!

    OdgovoriIzbriši
  2. Projekt ti je zelo lepo uspel, lp:)

    OdgovoriIzbriši

Vesela sem vaših komentarjev.