30. november 2011

SHABBY STIL

Pri nas v Tolminu imamo idealno jesen. Vsak dan sije sonce, toplo je, megla je (če slučajno je) samo zjutraj, nebo brez oblačka, skoraj nič vetra. Moj tata pravi, da je to baje zato, ker smo v Posočju dobri ljudje. Skratka, ne vem, kako je sedaj z vremenom pri vas, nam se obetata še dva lepa sončna dneva.
Lepe dneve je treba preživljati v naravi (oz. zunaj), zato v zadnjem času nisem nekaj hudo produktivna. Če se le da, preživim dopoldeve ali popoldneve na sončku. Baje bodo konec tedna deževni dnevi in bo z ustvarjalnega vidika malo bolje ;)

Z zmago na 40.izzivu Craft-alnice Prihaja jesen sem si prislužila lepo nagrado, in sicer sem postala ponosna gostja ustvarjalnega tima. In tako je za 44. izziv nastala naslednja shabby voščilnica. 
Na navaden karton (zadnja stran raznih papirnatih blokov) sem prilepila šeleshamer z notami in pisavo (povezavo do digi-slike pisave je enkrat objavila Vladuška na svojem blogu). Nato sem dodala še prtiček, ter vse skupaj prebarvala s pokajočim lakom. Pri tem sem pazila, da sem zavihala robove papirjev.
 Ko je bil lak suh, sem vse skupaj prebarvala s tempera barvo (bela z malo malo malo modre).
Senčila sem z Versa Fine blazinico Pink Petunia. Razpoke so drobne (nimam pojma, zakaj mi nikoli ne uspejo :( ) 
Na čipkast trakec sem prilepila obojestranski lepilni trak in ga zgrbančila, enakoo sem naredila z roza.
Tokrat se nisem ukvarjala z izdelavo vrtnic, zato sem uporabila že pripravljene. Te rumene in roza so zelo visoke (debele) zato sem jih prirezala, da se jih lažje zalepi. Kalije sem dodal, da razbijem monotonost.  
Vogalček je keramičen, samo premazan z bleščicami. Sem ga pred leti vlila in sedaj našla med odlitki. Včasih je dobro, da pogledaš po založenih škatlah, kjer lahko najdeš veliko zanimivih in uporabnih stvari.
Odkrila sem tudi ogromno škatlo servietk, sedaj moram samo še najti zenimiv način, kako jih bom vse porabila. Eni bodo končali na mizi pri kosilu, drugi na slikah in voščilnicah, tretje bom podarila.
Srebrne kamenčke sem kupila v Kik-u, tako tiste, ki so na metulju, kot tiste v šopku. Prav tako sem tam dobila čipkast bel trak. V  Kiku (pa ne da delam reklamo) imajo velikokrat zelo zelo uporabne in zanimive stvari za ustvarjanje, cena pa je včasih smešna. Vsake toliko se splača iti pogledat.
Uporabila sem dva odtisa in sicer napis in tagec. Tagec je odtisnjen z Versa Fine black blazinico, močno zasenčen in nato še enkrat odtisnjen. Dodala sem malo bleščic, bel trakec...
Metulja (-e)  imam že zelo dolgo, in sedaj sem ga prvič uporabila. Najbrž zato, ker so veliki in jih je težje umestiti v voščilnico s štampiljko ali drugim motivom.
Po dolgeč času je spet zaropotal šivalni stroj. Zadnje čase ga sploh ne uporabljam. Šivi dajo voščilnici neko toplino, domačnost, tako da ga bo potrebno večkrat uporabiti, sploh sedaj, ko prihajajo prazniki.

Toliko od mene za danes. Lepo se imejte.

Pokukajte še k Simoni, Manueli, Lili in Janji ter na CRAFT-alnici sodelujte v izzivu!

6 komentarjev:

 1. Čudovita, čudovita voščilnica z veliko vloženim trudom ( uf kako se to sklanja pravilno )
  Čestitke za vstop v ustvarjalni tim craftalnice

  OdgovoriIzbriši
 2. Prekrasna, tako polna detajlov ter toplih nežnih barv. Tudi jaz ti čestitam za sodelovanje v timu Craft-alnice. Lp

  OdgovoriIzbriši
 3. Zelo je šik, prav všeč mi je z vsemi temi detajlji in polnostjo :-))

  OdgovoriIzbriši
 4. Zelo lepa nežna voščilnica polna malih ljubkih dodatkov. Lp

  OdgovoriIzbriši
 5. Krasna voščilnica, veliko lepih detajlov :)

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vaših komentarjev.