2. oktober 2012

TORBICA 1

Že nekaj časa v moji glavi nastaja ideja o družinski blagovni znamki. Družinski? Jap, družinski. Moja mama namreč odlično šiva (samouk), le da tega ne uporablja za prave stvari. Moji bejbi zašije ogromno oblačil (hlače, majice, krila, da o božanskem belem plaščku niti ne govorim). No, nahecala sem jo, da bi lahko začele izdelovati razne stvari iz blaga. Predstavila sem ji tudi Pinterest (jap, je že zasvojena :D). In je začela z izdelavo torbic. Ker je še malo plašna glede barv, vzorcev in raznih dodatkov, tu nastopim jaz. :)
Spodnja torbica je moja ideja , mamino krojenje, skupna izbira barv,  mamino šivanje in moje krašenje. Namenjena je Niki, ki je danes praznovala svoj 5. rd.


Torbica je kar velika, narejena po Janjini predlogi, zato jo z mamo prijavljava na 65. izziv Craft-alnice. Vijola kvadrat je žep, notranjost torbice se da zapreti. Uporabila sem barve za tekstil, odtiske sem naredila z Archival blazinico. Bleščice so Uhu, ker drugih nisem imela. Uporabila pa sem tudi tekoče perle. Blago okoli napisa NIKA bi moral biti bel, a ko delaš stvari z radovedno dojenčico v roki, pride do težav. A sem jih uspešno rešila.

Mislim, da je mama fenomenalno sešila torbico. Je zeeeeeeeeeeelo natančna in torbica je zašita v nulo.
Mislim, da si lahko v prihodnosti obetate še kakšen skupni izdelek.

Prej sem govorila o družinski blagovni znamki in nisem še vseh članov predstavila. Tu je še moj tata, fotograf po duši. Njegovi pps-ji že nekaj časa krožijo naokrog z naslovom ZA DRAŽIT PRIJATELJE. Ja, ta Miljko je moj tata. Vse njegove pps-je si lahko ogledate na njegovem blogu ZA DRAŽIT PRIJATELJE. Zadnje čase so začeli njegove fotografije uporabljati za razne kataloge, razglednice, internetne strani... Sedaj pripravlja predavanje, na katerem bo skozi svoje oči predstavil našo ljubo Tolminsko. Predavanje bo novembra v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin.7 komentarjev:

 1. Čudovita torba in všeč mi je, da družinske "hobije" takole uspešno skombinirate.

  OdgovoriIzbriši
 2. Ja, vi bi pa res lahko imeli družinsko firmo, saj ste vsestranski!!!
  Čudovito torbico sta naredili in super zadeli postavitev :-))

  OdgovoriIzbriši
 3. To je pa že res pravi projekt, dobro načrtovan in super izpeljan. Dobro timsko delo se vedno obrestuje. Krasno torbico sta izdelali!

  OdgovoriIzbriši
 4. Krasna ideja, ki sta jo zelo lepo izpeljaji. Torbica je čudovita. Lp

  OdgovoriIzbriši
 5. Uau super torbica, škoda bi bilo skrivat takšne talente... prava ustvarjalna družina ste!

  OdgovoriIzbriši
 6. Krasna trojica ste, tvoja "logistika" in njuno delo in nastal je cel projekt. Torbica je čudovita, kar vidim deklico katera z njo hiti v knjižnico po novo zalogo zanimivega branja. Še posebaj pa moram pohvalit očetovo fotografiranje, sem si vzela čas in pregledala njegovo spletno stran, božanske fotke, ni kaj.
  Pozdravček Lili

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vaših komentarjev.