17. julij 2013

NOVOMAŠNIK II.


Ko imam najmanj časa, naročila kar dežujejo in ne znam reči ne. Konec junija sem imela zelo pestro (poleg službe 2x zaključek vrtca, izdelava majic, piknik, rojstni dan, prodajno razstavo, skratka za znoret). Uspelo mi je vse, saj sem se zavedala,da imam nato dopust. A glej ga zlomka, vsi plani so padli v vodo, saj je tamičkena z nedelje na ponedeljek zakuhala. Že prejšnji dopust je bilo tako. Tavelika je šla na Pacug na letovanje in tako me je imela tamičkena samo zase. Itak, da je bila presrečna. Uživale sva 100 na uro in komaj čakale, da pride tavelika nazaj.

Vmes mi je uspelo narediti čestitki za novomašnika. Glede na to, da nisem imela krščanske vzgoje niti nisem krščena, imam kar nekaj težav s simboliko. Takrat se obrnem na teto Anko, ki mi vedno radevolje priskoči na pomoč.
Ker sem že pred časom sem naredila prvo čestitko za novomašnika, tokrat nisem imela težav. Digi odtis keliha sem imela prišparan, pa tudi embosirno srajčko sem lahko prvič uporabila (ja, vem grozna sem, ker nekaterih stvari sploh ne uporabim).Voščilnica je A5 formata, prepognjena na 3 dele, saj se je vanjo podpisalo 40 pevsev in pevk. Na fotografiji se vidi slabo, vednar je bil križ iz pavs papirja poštempljan z belimi notami, takšnimi, kot so na notranji strani.


Za istega novomašnika sem naredila še eno, ta je bolj preprosta in manjša. S trto, ker so jo podarili vinarji.


 Zdaj so zdrave, upam, da se zgodba ne bo ponovila naslednji dopust, ker gremo takrat na morje.
Pa lep poletni pozdrav.

6 komentarjev:

 1. Pa res nimas srece, mislim da je to ze tretjic zapovrstjo, da ti je tamala zbolela za tvoj dopust :( Tudi jaz drzim pesti, da ne bo tako, ko greste na morje. S simboliko pa si se odlicno znasla in naredila pravi cestitki za novamasnika.

  OdgovoriIzbriši
 2. Lepi voščilnici!Sploh prva mi je všeč...deluje preprosto a je hkrati polna detajlov. :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Čudoviti voščilnici in držim pesti, da tamičkena ostane zdrava , sicer pa morje pozdravi vse :-)

  OdgovoriIzbriši
 4. Zelo lepi voščilnici. Tale pošita trta mi je pa zeloooo všeč!!!

  Pozdravček,
  B.

  OdgovoriIzbriši
 5. Čudovita in mislim, da bo tudi novopečenemu župniku všeč
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 6. Eh, res ni sreče z dopustom. Upam, da bo v prihodnje bolje.
  Obe čestitki sta mi všeč in verjamem, da je bil novomašnik navdušen.

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vaših komentarjev.