12. november 2013

DOWNHILL slavljenec

Pred časom mi je skrbna teta naročila dve škatlici za svojega nečaka in nečakinjo.

Danes vam pokažem tisto za nečaka. Ponavadi dobim nekaj osnovih podatkov o slavljencu in tukaj so bili: Sašo, 20 let, nogomet in downhill, žepek za denar.

Ponavadi z izvedbo naročila čakam do konca, saj že od vedno bolje delujem pod pritiskom. Ne vem , zakaj, ampak takrat sem najbolj kreativna in produktivna. Posledično je naše stanovanje vedno kabum, a ko se njajavijo obiski, ponavadi v pol urce vse porihtam ;) 

Če pri izdelkih namenjenih ženskam ne morem mimo metuljev, pa pri moških ne morem mimo zvezdic. Ideje ni in ni bilo. Začela sem s tem, da naredim osnovo in nato bom že naprej. Ker sem imela premalo papirja, sem se poslužila črne barve, kar se je na koncu izkazalo kot odlična izbira, saj se je škatlica začela sama sestavljati. Je pa to meni zelo ljuba kombinacija (par let nazaj si v moji omari našel samo te barve).


Ker je za fanta, ti ponavadi ne marajo kiča, je bolj minimalistična. Različne velikosti in višine zvezdic.


Na levi strani je prostor za voščilo, se odveže in odpre.


Zvezdico sem na debelo premazala z glossy accentom in nato noter potisnila številke 20.


Na desni je žepek za eurčke.


Ker je ljubitelj downhilla, sem na netu poiskala slikico, jo premazala z glossy accentom...

Napis vse najboljše je šablonca iz Bead.

Da je bolj realno videti kolesarja, kako se spušča po hribu, sem pod kotom nalepila šeleshamer. 
V živo je delovalo full noro.


Vladka je na svojem blogu razmišljala o ustvarjanju za dušo. In ravno te misli so se mi podile včeraj po glavi. Ko so mi govorili, zakaj nimam trgovine, zakaj se več ne "tržim", sem vsem odgovarjala, da ko to enkrat postane obveznost (poleg službe), ni več toliko užitka. In potem se je zgodilo lanski december, ko sem začela na sejme hodit. Kar naenkrat je bilo treba imeti zalogo, pa naročila hodijo... kar naprej nekaj moram. da ne bo pomote, še vedno rada ustvarjam, ampak vedno z nekim namenom (sejem, naročilo, trgovinca). In tako mi zmanjka časa (ob 2 otrokih, kupih cunj, igrač, posode, službi, prijateljih...) za tisto ustvarjanje za dušo. Ko končam z urejanjem stanovanja in bodo vse stvari dobile svoje mesto in bo Ana Lina že malo večja in ko si bom znala organizirat čas in ko bom dobila prostor za pomivalni stroj in ko bom potrebovala manj kot 5-6 ur spanja na noč...potem, ja potem bo pa tudi ogromno časa za ustvarjanje za dušo, ne le kar je treba ;). Pravijo, da sem optimist...prav imajo :)

Pa lep ustvarjalni pozdrav,
Petra

Šablone: Nellies kvadrati, nellies zvezde, sizzix črke, bead.si vse najboljše
Ostalo: glossy accent, bel trakec, uhu lepilo
 

11 komentarjev:

 1. Krasno si jo naredila. Najboljše je, ko se začne karkoližedelaš samo sestavljati ;)

  OdgovoriIzbriši
 2. Super ti je ratala tale škatlica. Prava fantovska je. Ti kar ostani optimist :-)

  OdgovoriIzbriši
 3. Skatlica je svetovna in perfektna za fanta. Zelo mi je vsec. Zanimivo kaj, najprej zacnemo ustvarjat zaradi sebe, ker nam je fajn, ker nam to prinasa mir in veselje in potem se naenkrat znajdemo v vrtincu narocil, sejmov itd. Nekaj casa je tudi to super in te navdaja z novo energijo, ko ves da tvoji izdelki razveseljujejo ljudi naokoli. Potem pa enega lepega dne postanes utrujen, zacutis tisto tezo obveznosti in zacnes razmisljat kako in kaj. Prav to se meni dogaja trenutno. Razmisljam kako in kaj naprej, tudi z narocili. Morda pa zacnem znova na zacetku, samo zase, za duso. Skoraj ne verjamem, da mi bo uspelo :) Lahko pa naredim vsaj tako, da bo cimveckrat za duso.

  OdgovoriIzbriši
 4. Lepa škatlica, v meni ljubi kombinaciji barv.

  OdgovoriIzbriši
 5. Super si v škatlico ujela tematiko. Tole s časom ti zelo verjamem, ker naprej se znajdemo v primežu nečesa, kar je treba, a je tudi pri meni tako, da takrat največ sprocesiram:)), LP

  OdgovoriIzbriši
 6. Lepše škatlice ne bi mogla narediti...popolna je. Od barv do motiva in izdelave. Res krasna. Zelo so mi všeč ob robovih luknjane zvezdice.
  Ja, res je...ko ustvarjanje postane obveznost in si časovno omejen, ko ne delaš iz inspiracije ampak iz nuje, potem ni več isto. Ampak vseeno ostane zadovoljstvo...ko vidiš, da je končni izdelek nekaj edinstvenega in tvojega. :))

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vaših komentarjev.